due date

due date ika 3.3.2020 tp ts scan klinik swasta due date 27.3.2020 mana yg betui agak nye..

4 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Scan pada minggu yg sama ke? Sbb due date scan ni ikut tumbesaran baby. Masa sy dlu scan, due date sama dgn tarikh period tu. Tapi next scan, dia lari pulak. Doktor pun risau. Takut tumbesaran anak terbantut sikit dr jadualnya. Sbb tu dalam mesin due date lbih lewat. So doctor suruh scan lgi beberapa mggu. Next scan alhamdulillah dah sama. Xla tepat tarikhnya tapi dalam mggu yg sama juga. Anggaran plus minus 3-5 days.

Baca lagi
2y ago

ow hehe..ika scan seminggu lepas scan kat kk biasa

Sama la kita, due asal 16 march.. Bila buat detail scan baby nmpk besar so jd 2 march... Dua2 check hospital swasta yg sama.

Kalau 3.3.2020 sama la kita sis... Berapa minggu kandungan sekarang??

2y ago

amin..

Lmp bila

2y ago

Last period=1st period. Kalo kk biasa d org bg due date ikot last period. Kalo kt swsta tu d org tgk by saiz bby dlm screen tmpt scan tu. Sbb kdg lmp lambat tapi saiz besar pon boleh jadi cepat due dari tarikh lmp n sebaliknya.