Masih tidak sedia kelengkapan bayi

Due date bulan 2 tahun depan tapi still tak ada preparation untuk sambut bayi. Baju, tilam bayi, kelengkapan bayi, pun tak buat lagi. Tanya husband tapi husband macam tak excited nak sambut baby, tak ada pun bincang nak beli apa untuk persiapan. Kadang tu sedih juga, nak ajak berbincang, husband sibuk dengan telefon, ws kawan2 dia sekejap je reply, bila kita ajak berborak, mata dia tak lekang di telefon dia. Kadang tu fade up jgk dgn situasi ni, stress pun ada. Lenguh2 badan pun dia x peduli, nak tolong picit urut2 pun tangan kena pegang telefon. Btw, ni anak first, tp pernah gugur sekali, dan kadang tu rasa menyesal juga berkahwin ni. Pregnant ni pun dia yang nak sangat anak. Kalau ikutkan saya tak nak pregnant lagi memandangkan masa sy gugur haritu pun dia buat tak tahu je

3 Balas

Sama la kita. Tengah hadap laki yg berkepit dgn phone. Tapi time malam tu bfo tidur, saya suka luahkan semuanya. Ckp merajuk terasa hati dgn dia apa semua. Sampai ckp kalau rasa tanak bagi perhatian, hantar la saya balik rumah parents saya. Saya boleh dpt kasih sayang keluarga. Haa time tu buat drama nangis2. Nanti lama2 dia sedar. Skrg saya walaupun boleh saya krim kat perut sendiri, saya paksa gak suami sapukan. Alasan saya anak nak sentuhan ayah. Tapi mmg betul, lepas dia sapu, anak aktif seakan nak bermain dgn ayah. Time tu baru dia sedar. Start tu dia mula bagi perhatian mcm saya lapar ke tak, saya penat ke tak, kadang tu terkejut tetiba dlm kereta tgh nyanyi2 dia tanya pam susu nak beli gak ke? Kalau direct susu pun nak beli pam ke? Hihi comel. Bersyukur dia dah sedar sbb nya nak bersalin bulan 2 ni tak lama. Lagi berapa bulan je utk kita nak prepare barang, mental fizikal. Lagi satu, send kat dia video2 bersalin, list2 barang baby. Kat tiktok bersepah. Awak share je. Dia mesti tengok kalau dah phone 24/7 kat tangan. Start borak2 dgn dia walaupun dlm ws. Hehe

Sy tgh alami mcm sis..tak larat nk slowtalk dh..last² lantak hg lah..hg bt hal hg..aku bt hal aku..lama² dia sndri sedaq bini dh lain dh x layan dia..reti plak mai bckp..sis buat x tau ja kt dia..laki sy pn baru 2x p expo baby..1st kt starling 2nd kt tce midvalley..dia yg beli keperluan..sy bt derk je..nk beli..beli..x mau beli sudah..letih layan emosi kelaku laki cmni..sis sy nasihatkan buat bodooo pastu solat jgn lupa serah bulat² pd Allah..lg pikiaq lg skt otak..kita due bln 2 jgk sis..focus anak dlu..ok sis?

tanya dia kalau buat tak heran mcm tu, kenapa nak anak? kita ni wife dia. kena la care