8bulan lebih dah

X berasa dh makin dekat due ... Skrg ni,tiap2 hr nk mbuang...sakit perut nak mbuang...ada juga sakit ari-ari kejap...lepas tu,perut sbelah kanan sakit kejap,pastu hilang..sbelah kiri pula sakit,pastu hilang.. Cmtu ke rsa kontraksi ?? Tp xda la skit sgt,cuma x selesa..rasa bby mngeras..ada rsa ccuk2 sikit...kdg2 je..cuma skrg ni ,mesti tiap hr skit prut nk mbuang..kalau bab kencing tu,mmg stiap stgh jam nk kencing..kdg2 x smpi stgh jam,kencing lg..penat juga nk bngun..tp happy sbb baby dlm tu aktif sgt...♥😇 Ada x yg mngalami ??#firstbaby Kongsi2 pengalaman kita

9 Balas

Samalah.. kpla dia dh kat bwah dh tu y nk kncing je tu. Sy rjin berak dan kerap kncing mcm tu bila dh dkat due 🤭 Kalau sakit y still on off tu rsanya contractions palsu, Sbb bola contractions betul, sakit dia kerap dan Teratur masanya. Xpa nnt bila sakit dtg, sis tgok jam ya.. Sy dh bsalin 6hb june lepas. Overdue.. kna induce 😄 Alhamdulillah bsalin normal

sm lah sis. klau boleh tndas tu kwn no 1 dh skg nie. mlm2 bby kuat aktf. kdg2 susah juga nak tdr.. di rahim pun. dh mula rs ccuk2 nyilu2 dh skg nie.. klau baring msti smpn bantal di celah kangkang.br ada selesa. 🤣skg bunting ank no 6.dup dap. rs dada x lma lagi nak jmpa bby dh.. semoga kita di permudh kan segala urusan bersalin nnti.. amin2

Means kepala baby dah turun and nak masuk laluan sebab tu sekarang kerap nak berak sebab x de pressure sgt kat colon and kerap kencing sebab pressure kepala baby atas pundi kencing sekarang. Kalau rahim kerap mengeras sahaja and semakin cepat masanya then ibu boleh ke hospital untuk check bukaan cervix.

2y ago

Bila I 36 weeks above baru senang membuang semua 😄 then I know baby dah turun. Don't worry and jaga diri and baby❤️

me too...start 33w smpai skrg 36w hari2 nk membuang kdg2 sehari 2x. pdahal sy jenis mmbuang 2/3hari sekali. mmbuang pon jenis sikit2 ja kdg2 rasa mcm ish buat penat ja 😅. tp Alhamdulillah bab kencing xda masalah xda pulak asyik rasa nk trkencing ja

sama laa due bulan 8 ni semua yang sis tengah alami sy pun tengah alami skrg 😂 kadang tu sakit sengugut jgk kan.. yg penting baby ok ☺️

saya dah 38 w 4 hari pun sama .rasa macam tu .normal ...cuma kalau sakit luar biasa , sakit pinggang kerap tu g hospital ..

Sama sis! Just enjoy every process and journey 😍 InshaAllah Semoga semuanya dipermudahkan buat sis dan kandungan

Thank you♥ semoga perkongsian ni,dpt jd rujukan pd bakal ibu2 yg lain♥

sama sdg go thru 32 weeks