Bengkung bertali zip

Due bulan 4, tapi dah start prepare sikit2 barang yang perlu. Ada kawan cakap beli bengkung bertali tapi yang ada zip punya. Senang nak g toilet nanti. Mamy2 dah prepare ke barang2 bersalin nanti ? 🤩

Bengkung bertali zip
1 Balas

Adik saya bagi bengkung berzip ni, tapi serius saya tak selesa pakai 😅 mungkin sbb czer, walaupun tukang urut yg pakaikan.

1y ago

Sbb saya czer. Bawah czer bengkak lg dan rasa berat lg. Lemas abdomen saya. 😅 Tukang urut kata saya tak perlu pakai pun tak pe sbb pinggang saya dah terbentuk. Rezki rahim cepat kecut dlm 10 hari. So, baru saya tahu bengkung ni bukan keperluan bg setiap ibu bersalin. Cuma bahagian pelvis tu masih longgar la. Kerapkan buat senaman kegel bagi alignment kembali ok dan tegap