Alhamdulillah selamat melahirkan secara normal

Due 13/6. Lahir pada 12/6 secara normal. Tp induce belon. Huhu sakitnya bersalin secara paksaan hehe

7 Balas

Induce atau tak, sakit contraction tu tetap ade x hilang sampai ler kluar seketuii tu🥰 cuma induce ni paksaan utk ade contraction. Meneran tak sakit pun bg sy la sebab ble bukaan dah besar, auto nk meneran je😄😄

Contraction tu tetap sakit walaupun secara induce (paksaan) atau natural. Proses meneran tak sakit pun bagi sy la, ble induce bukaan sikit tu yg rse amat perit. 3 cm tu mcm nak brgegar katil😂

Congrat awak,pengalaman sakit Tu yg belum lg sampai Tu bukaan p 10 cm sda mau meneran,yg baru mau 3 cm pun SA da rasa contractions dia nda boleh bawa bincang

Bole cerita mcm mana journey ? Awak ada turun tanda apa apa ke sbb saya pun due 26/6 ni first time mom juga 🥹✨

11mo ago

hai.boleh.sy kurang air ketuban.doc decide induce belon utk cptkan bersalin.sy ambil masa 7 jam utk bukaan 5cm induce belon.then doc pecahkan ketuban guna alat dia terus bukaan 6 cm.and doc nak cptkan lg induce drip pula terus 8cm 10cm.sepanjang induce mmg sakit sgt lbh2 lagi guna induce drip. mmg memaksa btul tp dont worry nnti terus rasa nak terberak nk bersalin hehe

Ni first baby ke awak? Cemana tahu beza sakit induce and tak induce. Sy 20/6 kene induce gak 😅

11mo ago

aah first baby. berdasarkan pengalaman org lain mmg dorang kata induce mmg lebih sakit 😅

Sya due esok 17/6 tp dr bgi sminggu doakan sya dan ank prtama smoga dprmudhkn 🤲

tahniah.selamat berpantang