First baby 6w scan tapi tak nampak 😔

Doktor suruh tnggu lagi 2w... Saya risau lah rsa mcm tak mengandung ja sbb tk ada alahan apa² just pening sikit² dngn cramp ja.. Last period 1hb Januari.. Tak ada keluar darah atau apa² pn.. Boleh bgi kata² semangat utk sya?#firstbaby #1stimemom

First baby 6w scan tapi tak nampak 😔
9 Balas

hermmmm... sebab tu kdang doctor tak bagi scan awal2. bila tak nampk awk yg fikir bukan2, stress tak terkawal pn bleh bg effect buruk pd kandungan. klau upt dah naik double line terang bederang tu mmg confirm dh pregnant,tak perlu pn scan kcuali awk mmg ada sejarah keguguran or follow up pakar

sama macam saya kak😁 awal pregnancy takde alahan apa2 pun. semua benda saya boleh makan. sampai cakap dengan hasben "saya betul2 mengandung ke?"😂 pergi scan 4 weeks tak nampak apa2. 6 weeks alhamdulillah da nampak kantung kecil je😁. masa tu terus cakap kt hasben "ok2 saya betul2 mengandung"🤣

tak apa sis. biasa tu. saya masa 8 weeks pun doc kata ada kantung ja. sis teruskan fikir positif. kalau boleh tunggu 11/12 weeks nnti pergi scan. masa tu mungkin dah nampak janin inshaaAllah. yg penting jgn stress ya. teruskan jaga makan, rehat cukup, jangan angkat berat. moga yg terbaik utk sis..

awaii lagi awakk.. sy 7minggu pon xnmpk bby.. nmpk kantung jr.. 8minggu bru nmpk bby degan jantung.. jgn risau yer.. amalkn ubt yg misi bg je.. acid folic.. ubt tu penting

dont give okay? baby ada ja dlm kandungn tu. cuma dia kecik lagi xdpt rasa lagi sentuhan dia. kena banyk cakap dgn baby okay. insha Allah menbantu perkembangn. vitamin jgn lupa makn

3y ago

tq🤗 insyaallah

Sis kita sama la, sy pun last period 1hb jan, scan pun baby blum nmpk. Semoga kita dua dipermudahkan sis 🤲🏻

3y ago

insyaallah aminn

6w awal lagi. tgghdlm 8 ke 9 mcm tu. pening² th itu dh alahan awl. macam sy.cramp tu tanda baby tgh nak menjadi

3y ago

trima ksih🤗

arini sy 7weeks,tggu 8weeks or 9weeks baru p first scan..hope everything going smoothly..

InshaAllah ada rezeki puan.. Jangan risau.. saya pun ada pengalaman macam puan.