Hi , nak tanya ibuibu dekat sini , siapa yang 12weeks scan tapi still tak nampak baby dalam kantung?

Doktor scan swasta ada cakap tanda2 miscarriage ada ka saya perlu ke hospital kerajaan terus ya?

7 Balas

8 weeks p scan swasta kantung kosong . Before 8 minggu 4kali spotting , Dktr swasta dh buat surat p hospital suruh cuci tp sy x p . baru 10 minggu turun darah ketul . P hospital rupanya dh 12minggu lebih (tk buat buku pink lg) . check hospital pun still kantung kosong . Dktr bg tempoh 2minggu kalau xde jgk kena cuci 😭 . 12 minggu kalau kantung kosong bahaya . Elok sis pergi hospital check.

2y ago

ya Allah sis , semOga di prmudahkan urusan sis yaa.. saya pun sekarang sis tengah tunggu giliran ni sis di hospital gov .. tak sangka ramai orang pula hari ni di hospital.. saya doakan sis baik baik yaa sis.. Doakan saya juga sis ..

Sis try scan dari bawah. Macam saya badan besar jadi scan dari perut tak nampak. Bila scan dari bawah memang jelas & nampak jantung baby sekali.. semoga dipermudahkan ❤️

2y ago

Saya pegi klinik swasta. Tp bukan semua klinik swasta ada scan bawah. Kalau sis duduk di area selangor kl boleh try klinik siti..

Mungkin blighted ovum tu sis... Nnt dia akan gugur mcm sy haritu masa 12 weeks

2y ago

ya Allah sisku.. mudah2an ada rezeki lain lepas ni sis. saya pun sudah jumpa doktor tadi sis..

Pergi je hospital buat scan daripada bawah , sy pun ari tu mcm tu jgk ..

2y ago

ya Allah sis mudah2an saya pun begitu jugaa sis.. doakan saya jugaa sis. berdoaa btul saya sis mudah2an smuanya baik baik saja..

belum sis.. kira pagi ni baru nak pergi hospital ni sis

Better rujuk gov sis, dah buat buku?

2y ago

ya da buat buku dah sis ..

Dh buat ujian darah?