Minta Pendapat dan pengalaman

doktor minta pilih czer or normal. kndugan 38mgu ada asma & baby besar

3 Balas

kalau sye akn go for czer terus. sbb bila kita high risk mom, anything boleh berlaku masa nak bersalin normal. termasuk lah emergency czer. kalau awk still nk go for normal, boleh tye doctor berapa percen awk boleh berjaya bersalin, and berapa percen akan kena emergency czer. and apa risk2 dia if u nak bersalin normal. sbb bila dh try normal, dh lyn sakit contraction berejam, dah kena seluk berkali, tetibe kena emergency czer dh jadi 2kali sakit. knpe sye ckp mcm tu, sbb sye mom yg kne emergency czer, dh layan contraction 48jam, dh kne seluk dgn doctor berkali, doctor dh pecah kn ketuban, dah induce drip apa semua, suddenly doctor suruh emergency czer. sakit atas bwh wehh 🤣

10mo ago

Sama dgn saya..sblm ni pun emergency czer.. kali ni trus pilih czer.. sbb tau jenis bdn kalau induce mmg lama.. jd baik pilih czer trus.. prepare mental utk masuk ot je trus xyh pikir kena seluk.. 🤣

Bg sy, utamakan baby.. czer ke normal ke sama je, jnji baby sihat n selamat.. sy czer 2x, n 3rd ni kne czer gak..

sis baby bsar tu brapa kg ? sbb sye pun ade asma n doktor ckp baby bsar jgk last week.