Kantung kosong

Doktor bagi surat untuk pergi hospital cuci.katanya kantung ada.cuma janin tiada.dah 8weeks 2days harini.kemungkinan missed abortion katanya.tapi saya dan suami ambil keputusan nak makan dulu ubat penguat rahim yang Dr.klinik satu bagi dulu.and scan lagi 2minggu akan datang.ada siapa2 alami masalah yang sama macam saya?#ingintahu #firstmom #firstbaby

3 Balas

Kes macam saya sis, saya mmg dah 3 kali scan mmg kosong, saya week 8 mmg kosong, doc smpai nk bt surat, tapi saya kata hold dulu, smpai week 11. saya scan lagi week 11 tu mmg kosongg. so sya ckp buat ja la surat utk refer pakar. Saya pergi esk nya dgn hsband, tapi masa tu amik apptment je. 2 hari lepas amik apptment tu, tak sangka, saya mula dgn spotting jee, terus ke emrgncy doc kata mmg kosong kantung sya, msa tu mmg dah redha sangat2 hsbnd , mak semua dah pujuk2 kena terima sbb sya menangis je. Lepas doc kata tu tanda kantung nk jatuh, dia suruh sya blik dulu, kalau kantung jatuh bawak skli ke hspital. Tak sangka saya kluar dri emrgncy pkl 7 ptg, esk 2.30 pgi tu sya heavy bleeding teruk sngtt, meleleh. rupanya kantung trgntung dah, darah tak yah ckpp😥 terus ke emrgncy balikk, doc cek, trus kena tolak ke wad bersalinn😅. Kalau sis yakin baby tak nmpak lagi, insyallah ada rezeki sis. Semoga baik baik saja untuk sis, kalau sis mcm kes saya, harap sis pun tabah yaa. Insyallah rezeki lepas ni lagi🥰

2y ago

ya sis.tadi dah pergi hospital kerajaan.dr.scan dari perut cakap kantung je ada.macam leper.kemungkinan tak menjadi katanya.lepastu saya terus dirujuk ke dr.pakar sakit puan.scan dari bawah.ada 3 kemungkinan katanya.kantung masih utuh.cuma janin baby tiada.pertama,maybe janin masih terlalu kecik katanya.perkiraan dari scan klinik swasta mungkin tak tepat.kedua mungkin janin tak menjadi,dan ketiga mungkin janin dah berakhir tanpa sedar.dia bagi ubat penguat rahim makan.2minggu nanti baru jumpa and scan balik.harap2 ada keajaiban untuk baby saya🙏

Kalau takde spotting,cramp..baik tunggu dlu sis..ada setengah orang lambat nampak..mana tahu ada rezeki 💕

2y ago

ada spotting sikit sis...warna coklat....ada macam 1 2 titik macam tu spotting dia...

ye buat gitu. jgn cuci lagi