Assalamualaikum semua.. mau tanya ada tak yg sama mcm sy 35w berat baby baru 2.1kg🥲

Dokter kata baby kecil kena serah diri bila kndungan masuk 37minggu .. ada yg berpgalaman tak serah diri awal

5 Balas

Saya pernah doc ckp baby kecik masa tu 33 weeks tp size baby mcm 29 weeks so doc bg masa seminggu patutnya 2 minggu tp sb saya nak tukar klinik so doc bg masa seminggu je utk naikkn berat mcm doc nak , Alhamdulillah masa next checkup baby dpt berat sepatutnya, sb saya konsisten minum susu . Doc ckp klu x ikut berat pun xpe takut kena czer je cuma size tu dia nak monitor je xnak kecik sgt / besar sgt .

1y ago

sy takleh masuk susu freshmilk ke lowfat ke full cream. kalau susu pisang dutch lady boleh tak

Sis try minum susu sis, saya minum susu Hl original je. So far baby membesar bagus tak lebih and kurang tngok chart cantik je tumbesaran baby semua ikut line biru.

normal rsnya...mcm sy dlu brsalin 34 mnggu ank berat 2.1 kg..msih ada ms lg tuk berar bby naik tu..mg dpmudahkan segalanya amiin

saya pun 35 weeks dokter cakap berat 2.2kg . kecik 2 minggu . 37 weeks nanti nak kena repeat scan

1y ago

smoga berat baby btmbh la Amin.. risau juga baby kcil sbb brisiko

Sy minum susu anmum choc selang sehari. Sy xde gdm. Masa 32mgu berat baby sy 2.0kg