Barang keperluan untuk ibu mase pantang

Dok fokus beli barang baby je sampai lupe barang ibu mase pantang tak beli lagi 😂 Due awal bulan 9 tapi satu ape barang sendiri tak beli. Ape ye barang keperluan untuk ibu semase dalam pantang ? Saye pun tak tahu nak beli ape untuk pantang nanti.

5 Balas

-Kain batik sy beli untuk alas time tdo and time CL datang urut - kain batik instant blh adjust pinggang yg ni sy beli 5 helai untuk sy pakai -waterproff mat (letak atas katil) takut pakai pad bocor - pad maternity -pampers maternity -pad biasa -seluar dalam pakai buang - 3 krim pantang basic tu untuk sy pakai sndri waktu dh abis session dgn CL -bengkung -tungku -potong rambut pixie cut skrg 35weeks sb nk selesa time pantang( kene mntk kebenaran husband ye) - breast pump -breast milk storage -nipple cream -nursing bra mmg sy pakai dr start pregnant lg -nursing pad ( disposal and reusable cotton) -stoking pantang 2 pasang Ni sy pnye checklist yg dh prepare harap membantu..sy mmg suke prepare semua bende lengkap n detail.mgkin ade yg bg sis xperlu.. tp sy perlu 😁

10mo ago

Sy beli bra dkt IG.. hawanis exclusive. Mmg selesa sgt2..

mcm sye amek CL, so brg2 bpantg mcm param,pilis, mnyak sume tu sye x bli pun.. bli bengkung strap je.. Lain2 mcm stokin, kain batik/skirt, pad, cotton ball (utk cuci luka), breast pump, milk storage bag, nipple cream..

untk pantang sye beli loose item je sbb masa anak 1st beli yg set bnyk xguna, rasa rugi sangat. brg2 pantang yg sye beli :- pilis balm ubat herba nr minyak panas losyen mustajab bengkung stokin cl sye amek tuk 3hari je.

saya beli kain batik. stokin, bengkung dan minyak nonaroguy tu je. bengkung end up x pakai langsung. stokin pon pakai kadang2 je huhu. pad tu wajib lah ya.

Bagi saya yang penting - Pad - Nursing pad - Nursing bra