kantung x de ?

Doctor check ikt period 5 weeks ++ nk msuk 6 weeks.. Tp bila scan kantung pom x de?? adakah ia normal? Satu lg.. Sy jd sembelit 2 3 hari ni dan x sdp perut.. Adakah normal? ? First baby.. Risau dan berharap sgt2

4 Balas

Boleh jd usia kandungan sebenarnya lebih awal, maybe baru 3-4 weeks sbb proses persenyawaan tu boleh jd awal atau lambat. Tunggu lagi 2-3 minggu utk repeat scan. Jgn overthink, check selagi upt positif dan tk ada turun darah tu elok je, insyaAllah. Boleh start makan folic acid.

Normal sis sebab baru 5 week, saya scan 6 week++ baru nampak kantung. Repeat scan 10 week baru nampak baby.

Normal. Mungkin awal lagi. 2 minggu lagi scan kalau masih x ada kantung might be not normal.

normal kot....