gdm test in a month

hi , doc schedule next month for my first gdm test. any tips on it ? i dont have any diabetes at the moment but i am 81kg and 4 month pregnant now. #firstmom #advicepls

9 Balas

🙋🏼‍♀️ 1st mom to be with gdm..amalkan suku² separuh dlm menu.nak mkn buah, seeloknya separuh je per served meal. (depends sizes) cth guava atau dragon fruits. amalkan mnum air kosong saje. if teringin sgt nak manis, kdg² cheat jugak.. mnum dlm sesedut 2 je (ni jgn tiru ok.biasanya buat lps test dgn nurse laa..kalau sebelum nanti kantoi) 😋 tipu ler tak ngidam.. tp sy lebih bykkan air kosong/suam. sampai skrg ni mkn benda manis pun dah mcm tolak..punya lama control gula..☺️