Doakan Saya Pls 😭🤲🏻

Doc cakap kepala baby memang dah dekat bawah. Saya baru 36weeks. Saya dah start packing barang2 keperluan saya dan baby. Berat baby boy 2.8kg. Badan saya kecik jee. Risau laa 😭 Doakan saya pls 😭🤲🏻

18 Balas

sy 35 mnggu kpala baby dah trun bwah,misi ckp atas 30 weeks sptutnya kpala baby dah trun kalau 36 weeks blum trun susah skit sist..tkut nnti baby songsang..xksah la bdn kcik ke besar ke yg pnting msa meneran tu pndai push dan kawal prnafasan..insha Allah smuanya baik2..

normal tu sis..36w dh ke bwh..dan berat bby pon norml gak..ank bert 2.50kg ke bwh tu x nrml..bdn kte time preg kck ke bsr ke tu sume kuasa allah..sume tu bgntg pd jns bdn msg2..bdn sy pon kck gak tp ank lahir 3.19kg😅dan sume tu nrml sis..dan smge dpmdkn sumenye nti😅

awk bertuah sis, sy dh 34 mggu 4 hri bby msh songsang lg...bby pulak x berhenti mngeras.... kerap kluar msuk wad... bdan sy jugak kecik...berat bby sis 2.8 kg tu.. insyallah, blh bersalin normal tu nnt... sbb bby dh msuk laluan...

sy msa scan 36 weeks berat baby 2.7 kg. msuk 38 weeks dah 3.1 kg. kena jga mkn. jgn mnum manis2😂.. baby sy kepala dah msuk laluan start kandungan 6 bln.skrng dah 39 weeks msih blum bersalin😅

sama la kita cuma saya bby dah betul2 turun bawah masa 34weeks skrg dah 39weeks 4day masih tak bersalin..risau smua ada takot lebih due..bby kerap mgeras xp bila p hospital tiada bukaan pon😢

semoga dipermudahkan aminnn 🥰 doakan sya juga mudah bersalin nnti . risau contraction mcm Makin kuat dah turun lendir putih tpi Bru 35w4d 🙂 harap² keluar ckup matang. aminn

3y ago

Klu matang 37w keats..36w kebwh msh prem

Sy scan 30 weeks kepala baby mmg di bawah sudah 😂 normal tu sis. Kalau kepala di atas tu tak normal. Scan tu anggaran saja dont worry. Doa yg baik2

Saya masa last scan 36weeks 3.2kg sis. 38w5d bersalin kelua kelua baby 2.72kg saja. Baby girl. No worries sis, scan tu cuma estimate je.

InsyaAllah sis. Saya pun bdn kecik jugak berat 41kg je 😅 Alhamdullillah baby boy 3.66kg secara normal. Yukendudis don’t worry 😊

3y ago

Takut memg takut sis. Saya pun anak 1st jugak terus 3.66kg. Sapa tak risau kann 😂. Think positive InsyaAllah semua dipermudahkan nt.

normal sis bby dh cari jln nk kluar..xpyh risau sgt..bw enjoy je fikir yg positive.. mudh2n dprmudhkn y sis🤲