6 minggu nmpk kantung sje...

Doc bg tempoh 2 minggu ..kalo xtrun drh sndiri kne buang...ad kantung shje..ke mmg 6 minggu baby xnmpk lg...ad spe2 mcm ni x..tp sy plan nk scan swasta plk..kantung sje yg jelas nmpk besar ..

10 Balas

dua minggu lagi awak pergi cek swasta. saya pun sama mcm awk. dr ckp kantung saya kantung xjdi. saya sedih sgt. dr siap bg appointment utk cek kantung, kalau kosong dia akn tanya nk cuci terus atau tggu gugur sndri. saya spatutnya 9 mggu. tapi nmpk kantung je. tapi skrg saya pegi cek scan swasta alhamdulillah dh nampak baby dan jantung dia and bby baru 7 mggu sbnrnya. saya paham sgt ape awak rasa. saya mmg ngs je keje bila teringat ape dr ckp. semoga awak dan baby pun baik² je. moga Allah tu bg petunjuk jelas pada awak pulak.

11mo ago

kita doa je baik². saya pun stress jugak. hari² nangis last week. sblum pegi appointment nxt week, smlm sy dh pegi cek tgk baby ada. dah nampak baby. kalau period irregular, dr swasta ckp benda ni sgt normal. kita ibu ni kena keep on positif. in shaa Allah ada rezeki utk kita ibu² ni. doa ibu kan tiada hijab🥲

Tadi saya pi kk, depa cakap pun nampak kantung shje tapi depa rujuk langsung pi hospital, Usg transvaginal, Masya Allah, Alhamdulillah nampak baby and heartbeat masih kecik sangat kot, memang kna tunggu lagi 2 minggu, coba puan minta rujuk kt hospital

Try scan swasta pulak. Kdg mesin di kk tak berapa jelas. 6w baby masih kecil kdg tak nampak. Cuba repeat scan lg 2 minggu. Kalau tk turun darah inshaallah kandungan awk baik2 sje

6minggu kebiasaan nampak kantung shj . insyaAllah 2 minggu lagi nampak baby..jika Tiada pendarahan tkperlu risau .better gi scan 2 minggu lagi di swasta..lebih jelas...

6 minggu mmg nmpk kantung je. sy pon mcm tu nnt repeat scan dah nampak baby siap kaki terangkat2. jgn stress. yg penting kena pk Allah tu maha baik.

Macam saya la sis 6w nampak kantung sahaja, bila dah 8w baru nampak janin + heartbeat hehe jangan risau taw. Think positive ❤️😘

Awal lagi utk ckp kantung kosong. Tggu lagi sebulan. Kdg2 Ada org lambat sikit nk nmpak . Semoga dipermudahkan urusan sis

jgn risau sis...saya pun mcm tu..nmpk kantung je....lepas 2 minggu g check baru nmpk ...minggu ke 8

sya pon jd mcm tu... hnya nampak kantung. tapi alhamdulillah lepas 2 minggu. nampak baby

repeat scan 2 minggu lg..