7 minggu nmpk kantung sje...

Doc bg tempoh 2 minggu ..kalo xtrun drh sndiri kne buang...ad kantung shje jels nmpk..scan dr bwh..ke mmg 7 minggu baby xnmpk lg...ad spe2 mcm ni x..tp sy plan nk scan swasta plk..

3 Balas

kalau period regular, kebiasaan 7minggu dh nmpk baby & heartbeat..sy Haritu scan 7minggu dh jelas nmpk..mcm sy pernah pengalaman keguguran 2x, kedua2 scan nmpk kantung shj..repeat 2minggu lagi pun still kantung shj...Lepas Tu keluar pendarahan hampir seminggu n akhirnya gugur...awk Cuba scan swasta, biasa kk tkjelas sgt..selagi tkde pendarahan inyaAllah ok..moga baby awk nampak 2 minggu lagi...

Sy tahun lepas Dr scan kantung 7w pun takde janin. tapi Dr mntk datang repeat 2minggu lepas tu, utk tengok kantung membesar/tak. takde rezeki, kantung maintain size 7w. lepas tu baru Dr cakap tunggu lagi 2 minggu utk gugur sendiri, kalau tak turun kena cuci (Dr akan refer ke hospital). btw Sy pergi swasta

7minggu mmg belom jelas lgi..