Tak ready for 3rd pregnancy.. 🥲dah 2 bulan period x dtg. . nak cek takut.. 😭 ..

Dlema sedih risau

11 Balas

sy pun tak ready walaupun anak sulung dh 5 tahun, sebab anak sulung czer, dgn masalah kewangan lagi. kita merancang tp tula lekat jugak. menanggis² sy call kakak sy kata sy tak ready dan taknak prgnant.. skrg dh 28weeks dan diduga dgn ada nya ovarian cyst sbelah kiri yg size nya agak besar. doctor kata akan czer lagi 2 kali untuk keluarkan baby & lepas pantang baru keluarkan cyst . 😌 tapi takpa. tuhan uji sebab syg. sekarang sy just go with the flow aje. jangan sedih.. sekarang kita tak ready & susah, tapi kena ingat, ada lg yg lebih susah ujian nya dari kita. 💕 (hugs)

Jangan takut awk... cek sahaja kalau sudah pregnant awk boleh jaga baik2... Insyaallah anak itu rezeki... Saya pun sama juga masa baru dapat tahu pregnant anak yg ke 7 tau... Masa tu macam2 fikir... sebab saya ambik perancang n tak pernah tinggal sekali dapat tahu dah pregnant 2 bulan... Syukur Alhamdulillah saya lalui detik2 pregnant dgn happy sekali... Sekali Allah beri saya anak selang bunga. Sekali lagi saya bersyukur banyak2... sekarang dah 36 mggu 2 hari tapi baby songsang pula... mengharap baby berpusing sebelum jumpa doktor pakar...

1y ago

bby girl kot...

cuba chck dlu...mkin lmbt check lg ssh klu btol2 prgnant...setiap yg jadi mesti ad hikmah nyer..kakak ipar sy mmg xnk ank dh ..tup2 mngdung...mse scan nmpk ktmbuhan dlm perut dia...klu xmngdung rse mmg xthu sbb xde simpton n xskit powm ktmbhan tu ..sbb tu pggl ank dia bby ajaib..dia asbab tahu mak dia ad pykit..klu x enth2 dh teruk bru tahu...trus operate buang tp bby kuat btul...sbb dktr sndri xpsti kndungan slmat ke x...skrg baby tu dh kuar dh...bru 2 mggu lebih...moga dprmdhkn urusan sis...

ambik perancang tak awak. if awak perancang then pregnant itu mmg rezeki allah nk bg dekat awak. setiap anak ada rezeki dia yg allah dh tetapkan utk kita. jadi jangan takut check upt. kemudian call kk buka buku pink. mcm sy masa pregnant 2nd baby. masa nk dkt due sy kena buang kerja. sy yakin ada rezeki utk anak sy. alhamdulillah lepas pantang sy dpt kerja baru☺️

sis pun x ready msa preg ke 4..tau² dpt bby boy..dpt kwn abg dia..7 tahun beza..nangis² stress jgk la msa tu..dgn bru bhenti kerja..mcm² fikir la..tp soal rzki kn kuasa Allah..preg ke 4..dpt kja lbih baik..gaji lbih baik..mcm2 yg baik la dtg .. sya doakn awk x stress,awk dn baby selamat dn dimurahkn rezeki yg x dsgka²..amiin🤍

nahh me too scary gila rasa .. sllu kalau perasaan rsa mngndung tu ada and ngam2 tak datang bulan sllunya memang mengndung la tu .. saya awal2 mcm tak bersedia now alhamdulillah dah 5bulan .nasib suami support tenangkan yang kami boleh .. 😅 doakan kami suami isteri dmurahkan rezeki . 🤗

Jangan takut awak..mungkin ada hikmahnya..kalau betul pregnant,utk buat buku pink 12weeks kebawah..jgn tunggu lama2..or hanya masalah hormon xdtg bulan..

kalau tak ambik sebarang protection tak perlu takut or risau pun . sebab org yg takut or risau dia akn ambik protection siap2.

kena cek awak. kesian baby kalau awk pregnant

Check ya sis. Moga dipermudah urusan.