Baby baru 5m, period tak dtg pulak lepas 2x dtg. Bonda takut nak cekkk.?.

Bersalin 1.9.2019, hujung bulan 11 dah dtg period, bulan 12 pun dtg.. tetiba bulan 1 tak dtg.. ni dah bulan 2.. yang peliknya suami buang luar sebab mmg kami mmg merancang mcm tu.. kot terlepas tak pasti la pulak. ? Nak cek takottttt.. ?

Baby baru 5m, period tak dtg pulak lepas 2x dtg. Bonda takut nak cekkk.?.
23 Balas

In case pregnant takpe sis..rezeki allah nak bg..kezen sy anak dah 5 org..baru je umur 23..sebab lepas lima bulan bersalin tu dia pregnant,ade jgk yg lepas 8 bulan dah pregnant..tapi macam dia cakap la..rezeki allah nak bg..apa apa pon cek upt dulu k..💞

Xsemestinye buang luar xngndng .. Heheheh ... Sye pn mmg suamii buang Lua .. Tup2 ngndng .. Jgn ckp sye .. Suami pn x cye .. Skg dh pn 5blan ... Kndngnn sye , xpe sis . . ade ke .. Xde ke Sume tuhn yg tentukan ... Insyallah ...

Xpe nti sis tggu next wik tgk cmne. Sy ritu pn pnh lmbt juge..kekdg sbb hormon xblnce pn leh jd cmtu..jika msih xde juge br sis chck upt k 😉mg dpmudahkn segalanya..aamiin

Sy pon merncng gan suami.. Mmg suami buang luar tk thu mcm mana bole lekat.. 2minggu tk dtg haid.. Pelik. ..cek naik 2 ...mngndung kali kedua...... Rezeki bby dn suami.

Merancang sdri ni kna tgk klu ms subur tu jgn bersama suami .Org lps bersalin ni mmg subur ..hihi..npknya thn ni bersalin lg bb 2020

mcm sy sis.. bby lahir 6 bln 1..period bln 2 bln 3 ne ad drh tpi skit xbsh sluar dlm.. risau plk mngdung pdhl bby bru 2bulan..

Kaedah buang luar 200% tak selamat puan 😂 Kalau merancang sendiri mmg kene siap mental fizikal if terbabas hahahaah

saya merancang sendiri sis.. malas na pakai ubat² nie.. dahh 3 tahun kami merancang.. nie baru saya pregnant..

Kaedah buang luar tak 100% selamat. Sperm boleh keluar jugak masa pre-cum . Test upt lah utk kepastian 😊

Merangcang cr gtu memang x selamat..nk selamat pakai kondom jer..time kita subur tu..akk pun x suka mkn ubat..

4y ago

Klu Cara tu,mmg slalu TERpancut ckit punya....