Kedudukan baby breech

Di usia kandungan 36 minggu baby masih lagi songsang. Ada yang nak ceritakan pengalam dengan saya? First baby. Semoga baby berpusing sebelum repeat scan. Takut 😢

2 Balas

Sama mcm ank 1st sy dulu 36w..klinik bg 1 minggu lg untk check sma ada baby pusing ke x, tp 37w pun baby x pusing..sy kne refer hospital untk doc tlg pusingkan baby, tp ada risiko.. terpulang kita nk bt ke xnk lah, jd kitorg bincang nk bt ka xnk..last xnk bt, 38w terus doc sruh bt caesar untuk kluarkan baby

3y ago

Klu mmg blum sampai msa nk bersalin, bius kt tulang blkg tu mmg sakit..tp fikir positive je ye

Bukan pengalaman saya tapi kawan baik saya. Dr sarankan dia buat senaman posisi sujud. Buat sekerap mungkin. Alhamdulillah dengan izin Allah baby dia berpusing ke kedudukan normal & dia dapat bersalin normal😊

3y ago

Allah yeke. Semoga dipermudahkan urusan puan😊