ubat batuk

Di sini siapa pernah bagi baby 1 buln lebih ubat batuk?

15 Balas

Klu p klinik swasta mmg akan dbagi ubat batuk,yg warna pink@merah tp dos dlm 1.5@2ml ikut umur dan brt bb. Kk atau hosp kjaan,knk2 bwh 2thn lgsg tdk akan dbagi sebarang ubat klu batuk/selesema. Kna rajin tepuk blkg bb utk kurangkan kahak d dlm paru2..cari tutorial kat youtube..

Setahu saya xde ubat untuk baby 1 month.. even 3 months pon, mcm anak sya.. selesma dan batuk.. doctors xbagi ubat.. cuma kami kena tahan je lh ward sbb baby sya dat time ade demam too..

Xde ubat btuk tuk bby umo sbln... Awk pn kna la jga mkn mnum..sbb bby bf nie cpt dpt sakit dri pe yg ibu mkn dn mnum..wlaupn ibu nyer sehat jer..tp sakit tu dpt kt ank plk...

Pernah jadi kat baby sy. Takde ubat baby 1bulan sis. Doc suruh bg susu badan kerap je. Lama2 hilang la batuk tue.

5y ago

Bby xmyusu bdan🤦🏼‍♀️

Ada tu pon ubat dari doktor sbb anak sye batuk2. Alhamdulillah skrg dh ok. Better pegi klinik dulu sis cek

5y ago

Ubat apa nama doc bagi?

Better ke klinik dan jikalau baby sis sah ada batuk2,doc akan bagi ubat batuk yg sesuai utk baby..

Tak elok bagi sis. Bagi je susu badan and tepuk tepuk belakang badan dia. Cupping hand.

jgan bagi ubat btuk sis... cuba sapu minyak baby ke lebih kerap...nanti akan ok..

Xpnh bg bby ubt batuk..just sapu garlic balm je... Dekat dada bby n point2 trtntu...

5y ago

Mna nak dpt garlic balm tu sis?

Baik terus bawa baby ke klinik. Jgn bg baby mkn ubat sembarangan.

5y ago

Oh,.so klo bby batuk mkn apa lh tu?