37w5days , masih bole bersama suami ke ? ?

dh nak dkt due dh , mc bole brsama suami ke ? hehee ..

15 Balas

Salah satu natural induce adalah bersama dgn suami . air mani suami dapat lembutkan jalan baby keluar nanti dan akan hasilkan hormon oxytocin , hormon ni sgt2 bagus utk ransang kelahiran . lagi nak dekat due lagi bagus kerap bersama😆

Sgt dgalakkan...Air mani tu selusuh asli utk proses kelahiran..Sy 36w6d makin kerap bersama..Lepas bersama tu mnta asben urut perineum ngan minyak kelapa dara..tiap2 malam urut..☺️

5y ago

Sama2😉

Kalau tak sakit, sis ada selera dan rasa biasa je boleh je.. Sye skrang ni pon 37week dah x de selera 😂😂 so memang tolak then husbend dah kena start puasa 😂😂

Boleh je. Tp kena ready bsalin sama da. Sbb boleh rangsang bersalin. Hari tu kkk tu sehari selepas bersama terus bersalin.

5y ago

Sama lh sis.... ary tu sempat bsama dgn suami !!! Pagi pula dah rasa contraction mlm plak trus kluar baby !!! Ajaib sungguh 😀😀😀

Sangat digalakkan untuk memudahkan bersalin..sebenarnya bila dah dekat due date lagi kerap lagi bagus.

Boleh sis..air mani suami tu boleh mnjdikn kita sng brank nnti

yeke ? x tkut kna kpla baby ke nty ? 😂

5y ago

hahaha , ealaa tuu ..

Boleh sgt..jgn smpai terbersalin sudahla...😂😂

Lg bgus rasenye sbb boleh jgk cptkan bukaan.

blh sis tpi hati2