Kembung perut

Hi dh lama x guna asian parent sejak bersalin tahun lepas🥺nak tny anak sy dh 1tahun 7bulan tp ssh sgt nk makan berat dia bru 9kg lebih mcm tu.. Nk tny mcm mana ya nk hilang kn kembung perut dia.. Selalu sgt perut bunyi mcm msuk angin tu.

3 Balas

Hi mommy. Ada nampak tengah nak tumbuh ke? Kadang kala anak² hilang selera makan waktu nak tumbuh gigi. Tapi anak saya pun macam tu mommy. Mula² susah nak makan. Tapi kena pancing selera dia dengan elak bagi biskut selalu dan menu yang sama. Contoh nya, setiap hari asyik nasi je. Boleh tambah buah dalam snek dia. Mungkin kalau mommy ada masa boleh buatkan biskut yang seeloknya tiada kandungan gula dan garam. Kalau nak tambah sedikitt mungkin boleh. Boleh tengok resipi di theAsianparent juga jika ketandusan idea. Bagi susu lepas dia makan seeloknya bukan bagi susu dahulu sebelum makan bila bangun pagi. (Nasihat pediatric yang saya jumpa) Kalau perut selalu sangat masuk angin, cuba elakkan bagi makanan yang boleh buat perut anak berangin. Moga dipermudahkan ya mommy.

Hi mama. Mungkin mama perlu try resipi lain seperti yg sedia ada. Atau tgk mana kegemaran anak mama. Try feeding mcm tu. Satu lg. Jgn biasakan minum susu aatau air putih sebelum makan. Selepas makan. Ini pengalaman saya. Lepas makan baru sy bagi. Sepy anak makan nasi byk. Lebihkan sayur.. Klu mcm anak saya, suka makanan bkuah. Ikut ayahnya. Jd sy mmg masak bkuah2 sikit. Tak pun ble tgk di resepi bhgian apss ni @ Google. Moga berhasil mama❤️

selalunya dia xnk mkn sbb tumbuh gigi