Macam mana nak buat kalau air kencing asik kotor je walaupun dah minum air banyak

Dh byk kali kena tegur dgn nurse😢#ingintahu #firstbaby #pleasehelp

14 Balas

minum air kelapa tanpa gula, try minum sikit2 dulu, kalau ok perut X memulas, X sakit, boleh la teruskan minum..... Sangat membantu. Pastu minum air barli + lemon tiap mlm supaya time checkup kencing jd normal.

Kalau checkup swasta, biasanya doctor akan bagi ubat untuk kecing kotor. Time first born dulu klinik tu bagi ural yang bancuh dengan air tu. Yang 2nd ni dapat antibiotic & ubat minum dia bagi. Klinik lain2

saya pon sama. Dr awal pregnent. smpy dah 37weks now. masih x mau ok. nurse dah bising. tp dokter ckp mungkin pembawakan budak jd cmtu. Sb dah cek air kencing smue ok. xde kuman.

Saya barunie kena kencing kotor n doc terus bagi antibiotik alhamdulillah seminggu lepastuu result kencing okay daa..Ad jugaa yang suggest minum air barli kosong.sis bolee cuba

Byk mnum air masak, then masa nk check air kencing kt kk tu . Masa kencing tu kencing dulu pastu tahan cuci2 miss v tu then bru tadah kt cawan tu.

Ya. amalkan air rebusan barli. Sy pernah admit wad sbb kencing kotor. Mak sy kirim air barli. Esok check dh normal. Boleh discharge.

Malam sebelum checkup minum air limau nipis satu cawan. Pagi sebelum pergi checkup minum at least 2 gelas air masak ☺️

Macam mana nurse detect kencing kotor kak. Biasa saya dorang cek gula dalam air kencing je. Em risau pulak

3y ago

Saya kalau datang kk mesti check air kencing nanti result nya akan keluar bentuk bintang dengan + maknanya kencing kotor

yup mak saya pon ada sruh amalkan minum air rebusan barli.. alhamdulillah kencing kotor dah okay

minum air rebusan beras barli sis..sy amal kan seminggu sebelum checkup