Kangkung?

Dgr org bilang,ibu hamil x boleh makan kangkung..sbb nanti timbul urat2 hijau d kaki..betul ka?momy2 yg suda xprience blh sharing ker..?

11 Balas

Kangkung angin. Tp sy makan je. Kangkung goreng belacan hari2. Lepastuu berasa laa bdn xlarat. Suami urut banyak angin yg kluar dr bdn. Si ibu pregnant jgn mkn sgt makanan yg berangin. Sbb akan jd x selesa. Mulut kan rasa nak mkn je semua benda. Mkn je. Sakit cite belakang .hehehe tp tulaa kena jaga jugak permakanan. Efek bby. 😊😊

Masa preggy...sy makan je semua. Yang alergic je tak makan...😄

Kangkung boleh naikkan HB. Elok je makan. Jangan risau :)

Kangkung grg Belacn..mkn dgn bubur kosong sedap sis..heheh

kangkung kaya zat besi..rugi xmkn..sayur hujau tmbh darah

Mitos aje ni. Makan je kecuali lah alergik kangkung

sya pla mkn kangkung jga tpi tdk jga urt2 timbul..

Tak da pape la. Makan jew.

mitoss je tu😂😂

ok thanks respon😇