emosi terganggu

dgn sikap suami.. sejak sy pregnant nie suami tak pernah nk jaga percakapan dia.. selalu saketkan hati sy, main lepas jaa kalau nk cakap sesuatu.. even salah dia pun tetap akan sy jugak yg salah.. ada tak pendapat atau cara yg bole rakan-rakan kongsikan ? sy taknak emosi sedih sy menjejaskan kesihatan dan baby sy #bantujawab

9 Balas

Kalau sis segan nak tanya depan2, sis mesej tanya, tanya suami, sis ada buat salah apa tak? Ada buat dia terasa ka apa ka? Cuba mesej tanya… Sis cakap ja sis mintak maaf kalau ada buat suami terasa hati kecik hati kaa…. Cakap kat suami sis tengah pregnant anak korang, emosi sis takleh terganggu kalau tak akan ada kesan pada perkembangan baby nanti… Cakap sis nak anak korang membesar dengan baik sihat bijak happy macam sis n suami… Cakap sis nak sis n suami ada hubungan yang baik dan positive supaya anak membesar dengan positive… Kadang dalam hal macam ni memang salah sorang kena mengalah Itu jalan terbaik jalan terakhir N kalau itu ja jalan untuk pulihkan keadaan

4d ago

yea dah byk kali sy cuba buat mcmtu tapi sy jugak tetap salah .. tak buat salah pun sy yg kena ngaku ,sy yg kena mintak maaf..bila bercakap kata sy nie melawan cakap dia

X pernah mcm tu ke sblm ni? Rsanya cara terbaik mmg bincng dgn suami. Tnya knp perngai mcm tu, ada yg buat dia serabut ke, ada mslah ke, fikir apa, gtau juga yg sis terasa hati. Bincng msa dua2 tgh calm down, secara elok. Sebaiknya try settlekn berdua tp klu mmg xleh juga & semakin teruk, mungkin blh dptkn bantuan keluarga. Bukan minta keluarga bgi kputusan nk buat apa tp minta tlg dri segi nk berbincng, apa2 kptusan buat atas masing2 jgn dgr ckp org. Smoga mudah urusan

5d ago

Setuju

Dah lama ke sis kwin dgn dia? ni sis pregnant ank Ke berapa? attitude Dia berubah time pregnant or memang perangai dia Mcm tu... sis try mcm ni.. Kalau Dia start nk marah2.. sis diam n terus masok bilik. X pyh dgr Nanti buat Sakit Hati..

3d ago

perbanykkan bersabar sis.. jnis laki Mcm tu susah nk d ajk berbincang..

Discuss dgn suami..try to get a mutual understanding..atau mungkin blh minta caunseling/bantuan dri pejbtan agama utk urusan rumahtangga..

sis kena luah apa sis rasa.. kalau tak jalan , mengamuk je smbil luah kt dia. ada stgh suami kalau isteri mengamuk, baru dia paham

4d ago

amboii nk guna kuasa veto pulak. melawan je balik. ckp (habis tu awk ada respect sy ke? awk nk sy respect awk, tapi awk tak tunjuk pun yg awk tu respect sy jugak. padan la dgn awk dpt bini mcm ni sebab laki pn perangai mcm ni.) maaf sy sakit hati sgt.. paling2 pun awk silent treatment jelah. lagi tak sakit hati.

takpe sis meh sy doakan DIA dapat sakit2 bersalin Tu... mual,pening semua DIA dapat masa Tu DIA Akan tau HARGAI awak

4d ago

masa awal2 dpt thu sy pregnant.. alahan tu memang dia kena tempias, dia rasa alahan yg sy alami.. tapi tu laa tak serik ..time bersalin biar dia thu saket contraction tu mcm mana

pergi couple kaunseling. dah ada anak nanti takut awak lagi makan hati

Mengadu pada mak ayah dia.

4d ago

inshaAllah bole cuba cara nie

apa2 bincang dgn suami

4d ago

sorg yg takbole di bawak bincang.. sy akan diamkan diri kalau dia marah2