Duduk serumah dengan mertua

Dgn mak mertua dh ok, tapi yg susah nak ok sbb ade bapak mertua. Serba anxiety sbb mertua dua2 jenis x suke org x bnyk ckp. Nnti mulalah nak bergossip mcm2. Pernah gaduh besar perang mulut dgn dorang,so taulah dlm hati dorang tu actually simpan apa psl saya. Bile dh lepas fasa gaduh tu,dh berbaik, tp renggang tu still rasa. Yelah kita org luar. Murung jugaklah duduk rumah ni, tp nak pindah,suami x financially stable lg sbb keje dgn bisnes ayah die yg bagi gaji bawah basic :D nak duduk sndiri tu adalah keputusan yg sgt x make sense skrng. Saja luah. Hm.

2 Balas

Hopefully all will get better for you. Sy tak rasa suami awk akn setuju utk pindah memandangkan awk dh ckp dia x stable. Kalau sy ambil pendekatan diam je kalau mertua ckp apa2. Kalau setuju sy sapot kalau tak setuju sy tak bantah just respond “ok”.. Kalau ikutkan byk benda sy tak kena dgn mertua tp sy fikir buat apa gaduh dgn org tua. Sy pegi gosip dgn mak sy je la tp for sure mak sy akn hasut suruh buat pilihan cari rumah lain atau pegi duk sorang. Mak sy mmg tak logik pn, tp gosip2 tu dh bleh kurangkan beban sikit 😅

mungkin sis dgn suami boleh cri blik sewa dlu ke... jnji selesa drpd duk dgn family mertua tp tk tenang.. sy pun prnh juga lalui ape yg sis lalui tu..