Ada tak sama

Dengan saya bahagian yg dibulat tu sakit bila mau bediri terasa sakit...week14

Ada tak sama
26 Balas

Saya masa first trimester dh rasa, lagi2 kalau duduk lama. Bila bangun memang azab sungguh. Saya ada dua kaedah utk mencegah. Skrg dh nk 20 week alhamdulillah xde rasa sakit area situ. 1. Cari posisi tidur utk elakkan sakit. - Klu cara saya, setiap kali tidur mengiring. wajib letak bantal kat celah kangkang dan ambil bantal satu lagi utk support perut. So x rasa perut tergantung. 2. Exercise guna gym ball - gym ball sgt bagus utk ibu pregnant exercise, kita x boleh nk exercise mcm org normal. Jadi nnti bila dh beli bola gym ball, tgk youtube exercise yg available ya. Semoga ibu2 yg mengalami boleh hilang sakit area situ dgn cara saya

sama la sy skrg 16w terasa sgt nk2 bila nk bgun ,nk pusing bila tdo..sy fkir mungkin sbb anak sulung dulu berslin czer tu JD sakit tu kot...anak sulung x penah sakit MCM tu walaupun dh nk berslin..yg ni bru lg dh skit..🥺

Tu normal sis.. nanti perut makin besar lagi sakit. Skrg sy 38 weeks mmg sgt terasa sakitnya teketar2 tangan nak bangun dari katil. Boleh try beli gym ball, selalu gelek2 atas tu stiap hari boleh kurang sikit sakitnya

saya pon sama sis..nak bangun ke nak Aleh kan tmpat tdo ke nak angkit punggung bahagian pinggang tu memang terasa kuat bisa² mcm lenguh nyucuk²,smpi skrng masih ada terasa g sis..sakit lenguh kuat sngt..

2y ago

saya sekarang dah 30w 2 hari pon masih ada g sakit lenguh bahagian bawah punggung dan pinggang..

Saya pun sama awal kandungn memang sakit betul tapi skrng suda tidak sakit lagi bahagia tu yang sakit skrng kaki😭sampai susa mau jln tdi nurse pesan suru mnum susu tpi sya tidak tau susu apa

2y ago

oh kali nurse suruh minum susu preggy tu puan...

sy 2nd trimester ni pun sakit jugak. nak² time sakit belakang tulah, heartburn pun dtg. Nak berjalan jgn cakaplah..skrg kalau nak berjalan mcm org tunggu hari je padahal lambat lagi

sy pun sakit bahagian tu, setiap kali nk berjalan, rasa mcm nk jalan badan membungkuk😂 duduk pun membungkuk utk redakan lenguh tu

2y ago

Saya masa first trimester dh rasa, lagi2 kalau duduk lama. Bila bangun memang azab sungguh. Saya ada dua kaedah utk mencegah. Skrg dh nk 20 week alhamdulillah xde rasa sakit area situ. 1. Cari posisi tidur utk elakkan sakit. - Klu cara saya, setiap kali tidur mengiring. wajib letak bantal kat celah kangkang dan ambil bantal satu lagi utk support perut. So x rasa perut tergantung. 2. Exercise guna gym ball - gym ball sgt bagus utk ibu pregnant exercise, kita x boleh nk exercise mcm org normal. Jadi nnti bila dh beli bola gym ball, tgk youtube exercise yg available ya. Semoga ibu2 yg mengalami boleh hilang sakit area situ dgn cara saya

Sy start sakit smpai xdpt nk jalan masa week 8. Now dh week 16 pn masih sakit tp dh kurg skit. Mmpu sabar jela dugaan ibu2..

saya pun sakit bahagian situ . rasa tajam sangat sampai takboleh nak tido . maybe normal kot sebab baby nak membesar .

Sy pun skrg sakit tulang blkg tersangatlah teruk smpai ssh nk bernafas.. ada masa minta suami tlg urutkan.. xtahan sgt