sakit kepala

dekat sini ada spe2 yang sudi tak jawab pertnyaan saya?kalau ibu mengandung 16mnggu boleh mkan ubat sakit kepala?sebab saya dari pagi tadi sakit kepala,tak tau nak buat cm mana?trima kasih

14 Balas

Boleh je mkn panadol atau actifast. Cuma jgn lebih dos je. 2 tablet 500mg sekali mkn. Tgk2 sikit ada panadol yg tablet 600mg. Klu ambik 2 tablet dh terlebih dos plak.

saya 17w sekarang pun kerap sakit kepala.. dr ada bagi paracetamol 500mg.. sbb kdg2 dah x tahan sgt.. ap pun dptkan nasihat dr dulu yaa..

Tak paya mau ubat bahaya buat baby anda.saya pun sama selalau sakit kapala saya pun 16minggu juga

Bole je mkn panadol biasa 1000gram...klu 500gran xckup dose plk...jgn terlalu kerap dh la...

Sya preggy ni mmg elakkn sngt mnum apa2 ubat ni,kecuali ubat yg doktor bagi jer.

Sy mkn je panadol tu walau time preggy...klu tkt cpt2 g jmpe doc mntk ubat...😊

Bile dah Tak tahan Pergi cek doctor. Obat mne yg cocok tuk ibu mengandung

Paracetamol 500mg boleh. Apa2 pun better minta nasihat dari doktor.

Mkn penedol biase je bolehh.. Jgn amik yg activefast punye..

Kalau saya letak neobun kat kepala..lepas tu tidor.