Assalamualaikum nak tanya boleh

Kalau baby besar tapi kepala dah pusing kebawah kene bersalin normel ke atau ceaser? Trima kasih pada yg sudi jawab

3 Balas

saya baby besar juga.. tp dr awal mmg baby mmg da pusing bawah.. alhamdulillah dpt bersalin normal walau pun susah ya nak teran 😂 bnyk2 cakao dgn baby ya.. sampai masa mudah2an keluar secara normal 😊 moga dipermudahkan urusan ya ❤

pengalaman saya masa scan berat ank 3.2kg..so doc benarkan bersalin normal sbb tak ada masalah kesihatan lain..tapi bila keluar ank 3.94kg..normal cuma ada koyakan sikit..inshaallah sis byk2 berdoa sis dipermudahkn bersalin

Tiada satu kaedah standard utk tentukan kaedah bersalin. Ini kena rujuk doktor