susu bengkak

Dekat seminggu sakit.. 3hari demam dan baru pulih.. Macam mana nak kurangkan sakit bengkak susu? Susu kdg2 menitik.. Dari mengandung 5minggu smpai skrg.. Skrg ni dah ber urat dah.. Sy amalkan tuam dgn kain yg basah, suam.. Ada tak cara lain? Kongsi please

12 Balas

Anak sy dah 4. Ni pun baru hari ke 25 pantang. Cuma nk ckp. Keempat² ank, sy akan alami benda yg sma. Puting sumbat. Lubang 1 je. Tapi masa berurut 3hari tu. Bidan akan bersihkn. Urut.. picit. Alhamdulillah... Memang lubang akan banyak & bila pum susu meriah.

5y ago

Tp sy dari awal kandungan ad susu.. Sekarang dah masuk 8bulan kandungan sampai ber urat n keluar susu kalau pakai bra.. Nak kata ketat dh cukup longgar dah