susu bengkak

Dekat seminggu sakit.. 3hari demam dan baru pulih.. Macam mana nak kurangkan sakit bengkak susu? Susu kdg2 menitik.. Dari mengandung 5minggu smpai skrg.. Skrg ni dah ber urat dah.. Sy amalkan tuam dgn kain yg basah, suam.. Ada tak cara lain? Kongsi please

12 Balas

Kalau tak menyusukan bby dah..beli ubat kat pharmacy utk stop kan susu tu..tapi kalau masih bf..perah je lah susu tu sis..nurse ckp..kalau pandai bengkak..kat dlm susu kita ada yg sumbat..

5y ago

Oh..kalau mcm tu normal lah tu sis..badan cukup kalsium.sbab tu susu dah ada..kalau sya skrg 7bulan lebih..susu masih kering..😂nanti bersalin pun mmg takda air susu.nak tunggu sehari baru ada air susu..