Please advice. C sec birth

My dear sisters, mcm mana nk buat kt bdn ni.nk pantang mcm mana.nk pakai bengkung x boleh sbb emergency ceaser.skrg bdn mcm dh kembang n gelebeh dr perut ke kaki. sapa yg ada experience ceaser.sedih sgt,x trpkir lgsg akn kena operate.ni ank pertama mmg takde pengalaman. nk tnya betul ke ada special socs yg bleh dipakai utk c-sec birth? bleh ke pakai girdle,jenis yg mcm mana? xnak salah beli sbb byk dh perabis.bertungku n berurut bleh jgk ke?

1 Balas

tungku dan urut boleh.. nnti bagitau pada tukang urut yg awk czer.. tungku juga boleh.. boleh tungku perut bahagian atas2.. kalau risau, tungku tapak kaki.. pijak2 je.. letak tungku tu atas lantai then awk dduk atas kerusi.. bab bngkung tu, sy ade jumpa kt fb, bngkung utk mommy czer.. bab pnjagaan luka, slalu lepas mandi, pasti kn luka sntiasa kering.. pantang mkn supaya cepat sembuh.. nk dduk bgn, pegang perut.. nk batuk, tahan perut dgn bntal.. nk bgn dari katil, mngiring dulu turun kn kaki, then tolak badan guna tgn.. jgn pakai perut dulu utk awal2 ni.. ni je la yg boleh sy kongsi kn.. 😊

4y ago

💕😊 slowly in motion okeeii