Normalke baby 1 minggu

Dari start mandi pagi jam 9 tdur sampailah petang jam 5 baru kasi bangun mandi lepas tuh tdur lagi smpailah jam 1 baru bangun jam 3 subuh tdur lagi Itupun minum susu nanti sya ksi bangun dia kalo pagi smpai malam hari asyik tdur shja hanya time subuh boleh tngok dia buka mata lama² . baby syapun jarang nangis nanti sya ksi mandi baru ada suara dia mnangis risau pulak

3 Balas

baby newborn tidur dalam 16-18 jam sehari. Di apps ni ada tracker tidur,boleh guna untuk rekod. sebaiknya setiap 2 jam kejut baby utk menyusu termasuk waktu malam ,risau bilirubin naik,nnt baby kuning. baby umur ni espc yg kuning mmg tidur ja kerjanya... jaga waktu menyusu .. risau nnt susu ibu plak drop sbb jarang baby hisap.. awal² ni memang struggle sikit..

kejut baby setiap 2 atau 3 jam untuk minum susu. newborn memang suka tidur , kena kejut . kalau kurang minum susu takut kena kuning

Waa lamanya tido. Senang tuk parents takperlu berjaga malam, tapi sbnarnya baby kena kejut sebab kena minum susu