Dugaan mengandung

Dari 1st weeks smpai 17weeks dok alahan muntah,sakt bdn, skit kpale, dok keluar masuk ward berkali kne drip air berbotol2.. Da hbis alahan kne pulak cirit birit dekat 1minggu kne drip air lg.. Dah hilg cirit birit kne pedih ulu hati tiap2 hari2..sembelit lg.. Allahu..dugaan nye pregnant kali ni..skrang da 22weeks dok kne pedih ulu hti tiap hari...ade ke mommy yg sama mcm sy ni..?

14 Balas

Masa mengandung semua ok tp Masa anak petama 34 minggu kene demam campak pas tu sakit berkait2... demam kencing kotor gula naik... hari2 gi kk...tarih patut besalin 15/5... pon dorg suruh gi kk... tp 14 dah sakit 15 .. pkl3 pagi dah masuk wat... pkl 7 bby slmat lahir... tp dugaan time tu kene tido semlm kat hospital.. bby kene abik darah takut bby nape2 sbb sy sakit time tu tp semua ok...

4y ago

Alahai kesian nye..time preggy la kn mcm2 pnyakit singgah..

Saya dah 36weeks ni sis masih alahan muntah,pedih ulu hati n gastrik.kdg2 mmg smpai menangis dibuatnya.tahan2 je ni sbb x lama lg nk due dah.terasa trauma n fobia stiap kali mau mkn.ni kndungn kedua then sy tutup kilang terus.body sy x larat dah.hubby pun fhm.

4y ago

Haah yunk tp ank no4 ni la plg truk alahan nye.. actually tiap kli sy preggy bby boy memang alahan nye berganda2 truk dr preggy bby girl..bertabah la hti ibu ni..hrap bby kt dlm sihat sempurna n dipermudahkan kelahiran nye aamii n

Semoga diberi ketabahan dan kekuatan utk ibu 😊 terimbau kenangan masa first trimester.sama sy mcm awak.keluar masuk wad.nk dekat 60 botol masuk air.2 bulan lembik terbaring.alhamdulillah skrg tgh menanti kelahiran.sy dah 39 mggu.

Saya pregnant kali ni pun mcm2 hal jgk. Alahan dari first trimester. Ni dah 31w pun rasa mcm nk start alahan balik. Smpai kena buang kerja lah. Takpe lah dugaan utk kita IBU2 ni kan.

Smoga kta smua yg alami alahn teruk ni trus kuat.. Sya pn alahn teruk. Mnum air pun boli kuar blik.. Smpai badn lemah.. Doakn kndungn sya slmt d lahirkn aamiin

4y ago

Btul tu sis.. Smoga kta trus kuat dan.kndungn dlm.keadaan yg baik aamiinn

Saya pedih ulu hati lama kena sampai nk due..mkn gaviscon bekotak2 dah..susu kerap minum sampai berat naik byk..sblom tdo minum susu

4y ago

Tu la..org lain smua da check up 1bulan skali..sy je still 2mnggu skali sbb brat naik byk..doc da geleng kpale 2weeks brat naik 3kg..adoi da hbis control tp brat naik gak xtau nk buat ape..xmkn jd gastrik n pedih ulu hti mkin mnjdi plak..sabar je la hai..

sya start 7 minggu samlai minggu 9 nih muntah dan pening teruk memang sakit ulu hati pedih perut mkn keluar blik x tau nk wat pe dah

4y ago

Btol yunk..sbb tu sy mse 1st trimester asyik kluar msuk ward smpai nurse ckp bku sy da tebal xmcm org lain yg same due dgn sy..kdg smngat lemah menangis sndiri dibuatnya..tp bile pikir bby kt dlm kuat smngay jgak..

Ya Allah kesiannya sis..😣sabar doa slalu tau..try amalkan surah annur ayat 35..semoga sis cpt sembuh dri segala penyakit aamiin

4y ago

Btol sgt awk. .serbe slah mkn skit gastrik, mkn byk sakit jgak..sy pn still tca 2weeks adoi pening...

Huhu kuatnya ujian sis. InshaAllah baby dlm perut pun akn kuat mcm mommy die. Kuatkn semangat ye sis

4y ago

Aamiin tq my dear..harap2 cmtu la..sabar je la yg mampu..mkn ubt pn xjln..suami pn da xtau nk tlg cmne..😢

Saya minum gaviscon utk pedih ulu hati..alhamdulillah..ok la..cuma tkleh minum hari2 berturut2

4y ago

Kena bertabahlah kalau begitu.. org kata kalau masa mengandung byk alahan nnt masa bersalin mudah.. banyak2 bersabar ye puan..byk pahala tu.. ⚘⚘