Uncontrolled hypertension untuk ibu mengandung bahaya tak?

Darah tinggi

2 Balas

Sy tak pasti kesan2 darah tinggi tp sy ada pengalaman kenal org yg ada mslh darah tinggi. Sy pernah masuk wad tp sbb masalah lain, kakak sebelah katil sy tu darah tinggi sampaikan doktor pun pelik kenapa padahal dia takda symptoms. Dia mngandung 11w masatu, seminggu jgk dia dok dlm wad under pemerhatian doktor, tiba hari dia keluar tu doktor mintak hari2 dia datang kk untuk check bp. Selang berapa hari lps tu dia ada contact sy bgtau dia keguguran disebabkan darah tinggi. Sedih btl kakak tu sbb dia menunggu dah 11tahun. Apa2 pun sis blh jumpa doktor utk penjelasan lebih lanjut tentang mslh ni.

2y ago

Itu la. Semoga ada rezeki dia lg. Sis pun jga diri, jgn stress banyakkan bedrest. Insha allah.

Hi mommy. Darah tinggi bahaya untuk ibu mengandung. Untuk menjawab apa kesan darah tinggi saya maaf ye mommy saya pun bukanlah orang yang pakar. Boleh bertanya pada doc dan cuba baca artikel dalam theAsianparent ya

2y ago

Sama²