Terlalu penat dengan suami ketika hamil

Dapat suami yang tak guna macamana nak selesaikan ya? Saya dah penat dah nak bertekak hal hal remeh dengan suami. Bila bertekak je dia cakap tanggungjawab Kita sebagai isteri Kita tak buat sebab tak puaskan nafsu dia. Saya ni balik kerja penat penat pun masih masak utk dia. Saya punya mental health sangat teruk and saya memang follow up psychiatrist. Saya takut saya buat benda yang diluar jangkaan kalau dah over limit sangat.

2 Balas

utk skrg Ni .sist fokus pd diri sist Saja..utk suami tu..bwt tnggungjawap biasa sja...contoh mkan mnum pkaian dy...sbnrya dlm Islam pun..suami xbleh pksa Istri brhubngan bdn kalau Istri skit atw kepenatan yg tramat,cri bnda lain utk hburkan hati sist..contoh makan aiskrim ke..makan dkt luar ke ..kalau Ada fmily YG sist bleh prcya utk dgr luahan sist...bleh je meluah...kalau Rasa stress sgt dkt rmah..bleh la ambil cuti ke..atw Ada msa skit..Jalan2 dkt luar...healing tngok Laut ke,tmbuhan hijau .,sbab ibu hamil Bila stress lagi2 over limit,bkan stkat sist YG Ada msalah..anak pun Ada kena jga DLM kndungan...kalau penat sgt dgn suami tu..take time..sy Slalu kena dgn suami ..dgn dua anak YG msih kcil lagi...stiap Kali gduh dgn suami atw penat dgn karenah anak dgn krja d rmah...d pejabat..sy Akan take time..sbab xnak anak YG Jdi kesan nnti...tkut rmah tngga pun kesan...YG pasti..msa mngndung Ni .lagi2 first mom..fkir utk diri sndiri dlu...

risaunya dgn awak sis...after bersalin lagila emosi xstbil...takut awak xdpt kawal masa postpartum. sy doakan awak sentiasa kuat mummy..hugs for uu...