Baru 8w Boleh makan panadol tak kalau selsema

Dan Rasa tak sedap badan

13 Balas

boleh.. panadol jika x kerap sngt selamat je utk pregnancy. sakit badan bleh la utk panadol tpi panadol tak hilangkn selsema tu. bleh try yg natural dlu klu risau mcm air lemon, air panas. klu selesema truk sngt bleh beli ubat selsema ada je yg selamat utk pregnancy. semoga cepat sembuh sis.

Better consult dgn doctor or bt masa skrg meanwhile nk jmpe tu bole jmpe air lemon suam utk kurg kn simptom huhu.. sy xbrani nk ambil ubat sebarangan bile pregnant sbb kite xsure is it safe or else.

ibu mengandung kalau nak makan ubat , kena tanya doktor dulu sebab ada ubat yang ibu mengandung tak boleh makan suka hati 🤗 takpun gi farmasi , mention ubat untuk ibu mengandung

Boleh sis . First semester sy ada tnya doc kalau sakit kepala/deman boleh mkn panadol,sbb dia kata panadol la yg paling selamat utk ibu mengandung. Lain2 ubat sy tak pasti.

Sepnjng sy pregnant,prnh batuk,dmm,selsema…tp sy tk mkn ape2 ubt pn melainkan mkn air suam,madu,vitamin C…alhamdulillah kejap je dh reda

Boleh je sis. Sis boleh makan ubat tab paracetamol untuk demam dan tab loratadine untuk selesema. Ubat ni memang sesuai utk pregnancy 😊

panadol aje dibenarkan .. kalau batuk n selsema jgn makan ubat batuk n selsema .. saya dktr swasta n kk bgtau cantu ..

panadol biasa je seeloknya. klu selesema boleh minum air lemon/limau nipis suam bagi lega hidung tersumbat.

kalau boleh elakkan panafol.. cuba mkn buah... buah naga.. buah mangga.. yg ada vit c... nanti okie na

panadol utk demam boleh, selain dari tu mmg x digalakkan.. active fast ke, soluble ke.. mmg x boleh..