Burnout..

Dah tau bini penat jaga anak, sengaja makan slow2 sambil tgok anime, malas layan anak. Bila minta ganti jaga anak jap, sikit2 dodoi nak tidurkan anak, padahal anak tu bawa dia main, ni tak, paksa suruh anak tidur. Bila bini cakap penat, minta tolong ganti jaga anak jap, dia cakap bini KUAT MENGELUH. Memang perasaan bini kau ni tak valid pun, takde hak bini kau nak luah perasaan apapun. Kau nak bila bini kau penat, dia diam. Takda hak dia nak meluah apapun. Kau nak mcm tu.

9 Balas

stress lg duduk umh layan ank..kang buat itu xkne slere ank menangis.. kang buat ini aahhh xsuka rupanya nk didukunh sambil main..ingt sng ke.. istilah penat cari duit x sma penat jaga ank ..dgn terperap dkt umh..xde kwn yg boleh d luah..kang over luah buka aib suami plak ...laki g kje yes penat tp environment dy lain .. skrgnya dy boleh gelak ketawa dgn kwn2..ada masa la sblom blik nk hadap family.. sis i feel u.. dh la penat kt umh..laki x menyenangkan mengangkang je keje.. dh tau nk layan anime manjang jgn kawen..jgn buat ank.. pastu asyik mintak puaskan nafsu je..bila x bg mula la merengus konon bini xde nafsu..nafsu apo ko pon xjaga emotional bini.. nafkah bg pon x cukup .kalau cukup alhamdulillah.. semoga sisi terus tabah menghadapi ye.. kalau dy x brubah jgk pakaii cara halus je ..mnyampah pulak rsa dkt kaum adam yg acah2 mcm tu..