perut mengeras

Dah sampai masa ke kalau perut kerap mengeras..tapi tak ada tanda yang turun...now bru je 36weeks

7 Balas

mcm tu sy alami masa prgnt 36 w sis smpai 37w, bby asyk mngeras .. gerak pun nk x nk je..so sy prgi klinik, bila check everything ok .. cuma gula sy agak tggi, that y bby x aktif sgt .. now dh 38w bby dh mkin aktif, jrng2 nk mgeras ..

Adududu . Kalo mengeras smpai ase terik sakit kt perut mcm nk koyak je tu mcm mana pulak? 😭😭😭😭 Sy skrg 36w.. mengeras len mcm lg lg lau tgh jalan baru lepasjalan atau time nk tido...

mgkin braxton hicks..tp better gi hospital la ye sis...apa pn sy doa kn smoga dpermudhkn smua ny nnti..

Kalau mengeras secara konsisten tu dah blh pergi hospital....

Sama la sis mengeras j tapi tanda2 nk bersalin tu tx D'de lg

Klu mgeras je.. Tpi xsakit.. Tu dia nak main2 jee..

Same la mengeras je.. tp x sakit.. 😁