36weeks

Dah rasa sakit2 sikittt dekat bawah perut dah celah kelengkang... Normal ke? #1stbaby

29 Balas

Tu namanya tanda Brixton Hicks.. contractions palsu..kalau takat sakit biasa2 tu maksdnya baby tgh preparing nk turun ke laluan dia...kalau sakit yg Makin kerap selang 5 ke 10 minit + dia mai sakit pinggang sampai ke ari2 tu salah 1 tanda nk bersalin

4y ago

Sama ke dgn sakit pangkal peha Dan ari2.kena berkalih posisi duduk selalu baru rasa ok.tak termasuk dgn baby asyik mengeras je

normal sis saya ni da 38weeks 4hari sakit pinggang sakit kelangkang pedih ulu hati memang hari2 tahan je tpi tk bole juga manjakan diri sangt kena juga bngun buat kerja2 rumaa sambil jaga anak sulung dan no2 ..

5y ago

wahh da 3kg yee saya last scan arituu masa 37week baby baru 2.9kg huhu tk tau la skrg ni da bpe kg

ada yng normal ada yang tnda nak bersalin...mcm sy sakit prot mngeras je pingang sakit,masa tue 36 minggu...n rupanya pagi dh keluar tanda nak bersalin dah...esoknya bersalin bby 36 minggu...

Sy pn ni sis.. Skg da rasa sakit dekat bawah perut. . Tp tdk la sakit sgt. Perut pn asyik mengeras sj. Kata bidan, bby da turun di bawah.tu yg rsa sakit tu kata bidan. #38week4day

Sy baru 33 weeks pon mcm ni, sakit pinggang, sakit celah kangkang, sengal2 kat 'bunga', pedih ulu hati, huhu sabar dan bertahannn.😘

Tanda2 tu sis. Tp x smstinya sis dah nak bersalin. Tanda baby turun ke bawah je. Sy dari 36 week smpai 38 week ada rasa cm tu.

saye mase ank sulung 37week dh rasa cmtu .. punya susah nk jalan .. masuk 38week 2days saya bersalin .. hehehe

normal sis..saya dari minggu ke 32 dah sakit celah tu..dengan sakit pinggang ye..nak bangun pun susah..

Normal..34week pon da rse sakit..senakk..bby da nk turun ke laluan...semoga dipermudah..amin

Wow awal nya... Saya tak tahu sebab baru belajar dgn my wife masih hamil 34 minggu lagi 😪