Due November

dah masuk 36weeks ramai mommy share dah bersalin awal. saya belum prepare barang ke hospital lagi. basuh baju baby lagi lah belum. nak prepare semua awal bulan nov ni. mommy lain macam mana?

9 Balas

Awak bersalin hospital apa nanti? Kerajaan ke swasta? Kalau kerajaan banyak tau nak kena packing. Elok awak start basuh dulu. Kalau awak tak larat nak basuh, minta tolong suami basuh, sidai, lipat. Awak tinggal pack je. Kalau swasta takpe, usually bawa pakaian nak discharge je. Tapi ni kena confirmkan balik dengan hospital. Jangan lengah2 ya awak, sebab kita tak tahu tanda bersalin kita macam mana.

7mo ago

@Ding Yeing, saya first mom hehe

Saya ni dah prepare dah masa 35w aritu. Skrng ni 37w3d blum ade tanda lagi. Tp sbab bersalin swasta so xbawa bnyak. 1 pair baju mamy 1 pair baju baby je 🤣 skrng ni pun dah kerap sngat dah mengeras je , sakit pinggang smua. Huhu

Hahaha awak samalah dengan saya! Saya esok dah 37weeks baju baby pun tak basuh lagi 😂😂 planning nak basuh sabtu ni lepastu terus kemas bag hahahahah

7mo ago

hahahahahahahaha kan!! rasa macam boleh santai kann

due 4.11 alhamdulillah semua well prepared 💕 prepare siap2 sis . nnti xde gelabah bewak kita . nnti g rilek2 ja . tinggal meneran ja . heheheh

7mo ago

huhu sama la kita . blom ada lg tanda . aritu 2 mggu lepas ingtkn tanda rupanya palsu. tp 1cm dh bukak . mggu next sma jgk palsu . tp still 1cm . lau xkluo jugaj 4.11 5.11 kna admit doc ckp . moga urusan kita dipermudahkan . aamiinnn

Saya 28w setel smua basuh lipat susun dkat almari kampung sbb oantang sana, beg baby dlm kereta. Skarang 36w beg maknya je kene double triple check

7mo ago

lagi awal ye 🤣 tahniahhhh dah boleh tunggu baby je keluar

due 15/11 . tp 37w smlm dh admit ward.. brg mmg dh lgkp preparee ..

7mo ago

sama tarikh due.. tp sy blm ada tanda lagi. baby masi seronok tinggal dlm perut.... hihi

Due 15/11. Alhamdulilah semua well prepared dah 😍

7mo ago

tahniahhh!!! well prepared. tips rajin sikit

sya nk tya...da ka yg brsalin sblom 36w...

7mo ago

dh siap smua...ari nie pn dh 35mggu 3 ari...dok pn dh kurang selesa

Terpulang pada sis

7mo ago

takpe. lenjan je suami 🤣👍🏻