kencing manis

dah masuk 31week..detect.ade kencing manis..ade x momies2 kt sini kena sakit ni..share sikit..1st pregnant

2 Balas

Sy setiap kali pregnant akan kn kencing manis apa yg sy bt bykkan minum air kurangkan mkn Nasi bykkan mkn fruit,veggie & ikan.. Kurangkan mkanan goreng2 steam, grill, sup kaki Ayam better insyaallah baik2 je.. Normally kencing manis akan xde selepas deliver baby.

5y ago

ok sis..tq sharing

Jg permakanan je sis.. berapa result minum air gula? Puasa & 2jam selepas?

5y ago

tu la..skang mmg pantau intake mknn