Assalamualaikum warga The Asian parents, blh share sikit tak produk untuk mudah hamil.

Dah macam² produk guna tapi mungkin blm ada rezeki. #firsttimemiscarriage

Assalamualaikum warga The Asian parents, blh share sikit tak produk untuk mudah hamil.
19 Balas

saya TTC 6 tahun.Alhamdulillah tahun ketujuh rezeki hamil.Sekarang baru 4 bulan.Apa saya buat latest one year ago,first i quit my job.Stress salah satu faktor penyumbang gangguan hormon.So i sacrifice my job as a lecturer. Dalam masa setahun saya tak bekerja,saya hanya fokus berbisnes dari rumah and no stress.Hehe.Sambil tu saya cuba amalkan minyak zaitun,madu ajaib turki(wawa zainal punya).Walaupun tak konsisten,tapi ni la benda yang saya ambil dalam setahun tu.Suami pun makan juga madu turki.Lepas setahun benti keje, alhamdulillah tahun ni Allah bagi rezeki.Doakan baby selamat hingga dilahirkan.

saya TTC 3 tahun. Alhamdulillah, finally pregnant. saya dan suami mengamalkan sedekah pada manusia dan kucing. Jangan segan minta mereka doakan. Saya berjumpa dgn Dr Hamid Arshad ( boleh google nama beliau) untuk mengetahui masalah. Memang kte akan rasa down lg lg bila kawan atau family rapat yg pregnant dulu dari kte. Tapi kte kena sabar dan percaya Allah swt nak berikan rezeki yang lebih baik ❤️ Lagi satu, saya tak percayakan product selain dari product daripada nasihat doctor. Sbb kebanyakan hanya teknik marketing dan boleh rosakkan badan.

Cuba cari kismis dgn susu segar lembu...kalau ad yg btl2 fresh lg bgus...then rebus kismis tu dgn susu smpai la kismis tu jd kering...amalkan mkn tiap2 hari suami dn isteri...sy pun 5 thun menanti...dn alhamdulillah Allah bg jgk rzeki dn skrg tgh pregnant 15 mnggu...sy amalkn mkn kismis tu...insyallah semoga sis juga diberikn rezeki mmpunyai zuriat sndiri...amin😊

Sebelum pregnant saya makan folic acid dan kena tau bila waktu kita subur. Tu kaedah yang mungkin not that costly. After 6 months makan folic acid Alhamdulillah pregnant juga sekarang kandungan dh 6 bulan. Bykkan doa dan mudah-mudahan dipermudahkan urusan awak & diberikan rezeki untuk dapat anak ❤️

sy dgn suami amalkn acid folid hovid alhamdulillah abis sekotak tu lekat .. lpstu amlkn susu hl 2glas shri , pgi time sarapan dgn mlm sblom tido , amlkn eat clean bnylkn mkn buah dgn sayur, seminggu pegi jogging 2x klau xsempat seminggu skli time hjung mngu tu wajib ..

Salam sis sy ttc 4 tahun dan pernh gugur sekali… sy ikhtiar amalkn makanan sihat, mkn folid acid.. dan satu lagi bg makan dkt kucing2 dan ckp dkt dorang tlg doakan dpt baby.. insyaallah sis kucing tlg doakn 😊😊😊😊

makan folic acid non stop,in sha Allah ada rezeki buat sekeluarga.sya pun bru lepas keguguran27.12.20 tu,usia kandungan10w3d and last period sya 24.2.21 skrg tgh preggy 19w3d🤗😇

Terus rujuk klinik O&G untuk buat checkup. Kalau ade masalah, klinik O&G akan transfer terus ke klinik Fertility dorang. From there akan ada further tests

g klinik LPPKN utk cek, sy dah 4 tahun makan produk2,xberhasil. Alhamdulilah lpas g cek kat lppkn dpt first baby. kat situ eaowg akan cek smua.

saya try jus Mamariam dengan jamu botol Jenis air☺️ alhmdulillah dengan izin Allah SWT pregnant sebulan lepastu