hi mommies.

Dah lama tak bertanya pendapat, hehe. Anak saya masuk 6bulan, sekarang susah tidur asyik nak main. Sampaikan susut berat badan dia, normal ke? Mcm mana nak buat ye mommies?

2 Balas

Normal mummy. Kalau saya ada 90minutes rule. So in 90m buat lah pape, mandi, susu, main or pape lah. So lepas settle 90m, tidur means kena tidur lah. Tengok baby bangun pukul berapa then kira. Tak kisah lah berapa lama pun baby tidur. Depends on mummy. Lain mummy lain caranya. Goodluckkk 🥰

Normal je.. Sbb bby tgh na membsr.. Dia tgh lasak.. Klau pengalaman sye.. Biase sye akn bg main puas2 pd wktu siang..dan bia dia keletihan.. Nnty wktu tidur nye.. Dia tidur dgn lena.. Make sure perut nye knyg sblm tdur..

4y ago

Wc sis.. ☺️