Ada ke EDD bulan 5 dan selamat bersalin dah?

Dah beranak ke Baby May?

20 Balas

saya due date 22/5 . smlm checkup kandungan 33 weeks check smua laa . pastu doc scan scan dia ukur smua check jantung sbgainya . kn ada gmbr scan tu kan kertas tu dia tmpal kat buku saya tgk plak kat situ edd 1/6 plakk . saya plak pelik mne satu tarikh edd saya . ke tarikh 1/6 tu tarikh lebih kn seminggu bersalin ke mcm mne ye . ada spe spe thu tk . lupe nk tnye doc masatu

6mo ago

mcm sy period tak regular. tu yg susah nk dpt edd sbnar. edd hat ad kt buku pink tu berdasarkan tumbesaran janin sblum buka buku pink tu huhu. xpa laa janji selamat belaka heheh. tgh tgu turn nk bersalin jgk nie

Saya dh kerap sakit pinggang on off baby pun bnyk mengeras due 15/5 lmbt lgi tpi dpt tarikh serah diri 8/5 bersalin 38w sbb gdm mse checkup 28w baby dh berat 2.45kg mse gy checkup 34w sepatut nya jump dc pakar sbb nk tngok baby besar mne di sbb kn dc pakar x ade kne jumpa 36w .. harap x nk lh bersalin awal klau bole nk bersalin 37w ke atas

semoga beranak lpas 37minggu lah.. nk lpaskan raya dulu hahaha tpi baby asyik mengeras n dh kerap sakit pinggang n bwh.. means btol² dia dh ada dkt laluan position ke bwh.. kdg² ngilu je rasa ..smoga dipermudahkan di lancarkan bersalin utk momies² bulan may🥰

sy raya 35week. harap dpt raya puas2 jela. lps raya nk beranak xpa dh hahaha. tah sy jnis x sabar dri awal nk jmpa baby haha. family jnis beranak premature jd kami dh biasa handle baby kcik. normal je kalau sminggu dua kt nicu tu jnji baby sihat huhu

skrg 33wks ,minggu lepas doctor scan dh 2.38kg tu yg kna serah diri on 35wks. sy gdm on diet. berat badan sy tak naik bnyk tp berat bby pulak yg mkin naik. bby kecik salah besar pun salah 😅😂 redha ja ..

6mo ago

Sy wonder la, mcmna berat kita x naik bnyk tp berat bby naik ye?

masuk 34w...tp dh ad tanda2 awal...baby mengeras...kdg cramp bwh perut..pgkal peha rsa nyilu..mcm2 lah..hopefully keluar ckup bulan..

sy due 5.5 tp skrg dh start sakit manjah² gtu, hopefully kluar time due la jgn kluar awl sgt

5mo ago

btul la tu bby dh msuk laluan dh, lg dh hjung² nie perut dh mkin trun ble nk dduk bersila ke berselunjur ke perut dh kne kat peha..

ada ja sis. mcm mber sy. selamat bersalin. tapi anak msuk nicu sbb pramatang

6mo ago

alamak awalntu 36weeks kan..sy pun risau kalau2 awal.

sllu nya bby kluar awl dri trkh yg dttapkan mmng byk fktor jugak ke? cth gdm dn sbgai nya.

sy 17/4 nie jumpa pakar.. risau bersalin awal. edd sebenar bulan 5. tapi bby besar.

6mo ago

1.8 normal x bsr x kecik