Masalah yg ramai ibu2 mengandung alami, HB LOW

Dah 5 bulan HB tak naik2. Masih 10.2. Baby makin membesar. Risau sgt2. Badan rasa ok tp risau kat baby belum ada masa nak scan lagi check dia ok ke tak. Ada tips tak nak naikkan HB? Doktor bg zincofer tp tak boleh masuk. So sy makan iberet. Slalu makan ubat tu dgn air pati delima pun tak naik HB. Jambu batu tu kena makan sebiji seminggu atau 1biji 1 hari? 😂 sayur hijau pun byk dah makan.

14 Balas

Sy mkn kurma ajwa sehari 3biji. Alhamdulillah dari 11.9 naik 13.7. Sy on off zincofer sbb tak tahan loya.