hb rendahh

dah 4moth tapi hb tetap rendah, doktor sarankan makanan tambah darah, semua yang doktor sarankan semua saya amik , tapi bile doktor check check ruparupanya saya ade anemia hm, tak terkesan ke dekat anak dalam kandungan? Sebab saye risau sangat haih . firstbaby

1 Balas

Kalau anemia mkn iberet sis. Saya mkn yg tu sblom mengandung sampai bersalin hb cantik. Kalau drop pon biasalah sbb baby makin lama makin besar. Paling kurang bacaan hb saya 11.3 masatu dah 7-8bulan kandungan. Ni pon dah bersalin doc still suruh saya makan jugak iberet

4y ago

A'ah mmg mcm tu..mmg akn buat rasa nk muntah. Sis dah cuba mkn iberet sblom tido dgn air jus? Saya mkn iberet dgn air limau kasturi/limau nipis. Sis kena cuba & paksa diri..kalau x kesian dkat ank dlm kandungan. Inshaa Allah boleh cuba lg smpai boleh💪