hb low 34week

ada tak yang sama macam saya hb low dari awal preg sampai skrg hb saya 9.9 tapi bila doc check darah semua dia cakap saya takda anemia or pape , macam mana ya saya risau sangat sebab macam ² dah saya amalkan tetap sama ? ada tak mummy yang berpengalaman bersalin time hb low ?? ? #pleasehelp

8 Balas

pernah bersalin tine hb low, ank no 2 baby gurl time tu..hb sy drop ke 8..mase bersalin mmg mcm tumpah darah, darah xbole stop tibe2 lepas deliver time nurse n doc nk jahit bwh tu..depa sumbat kapas sebanyaknya mase tgh jahit bawah..drh mmg non stop keluar hampir 10min..mse tu doa je byk2 moga Allah selamatkan aq..alhamdulillah tibe2 stop darahnya..berpinau jugak mase dh lepas bersalin nk kne bangun trun katil..tp alhamdulillah smuanya selamat..risiko hb drop slh satu cmtu la tumpah drh..bole bwk maut semasa bersalin

4mo ago

insyallah moga dipermudahkan..sbb tu sy pun baru tw betapa pentingnya bacaan hb utk kita n baby..

Awak mkn makanan yg boleh tambah darah. Mcm sy haritu buat test mmg iron dalam darah low. So kena masuk iv cosmofer. Lepas dah masuk iv sy mkn bykkan minum air lemon selepas mkn. Ubat pon iberet minum dgn sunquick tanpa gula. Alhamdulillah dalam smggu dari hb 8.8 naik ke 11 ?

Try makan ubat iron then minum dengna air limau kasturi. Saya buat macam tu hb saya naik 13. Limau kasturi tu amik 4 biji. Then perah je. Nak campur air kosong boleh xnak campur pun boleh.

saya hari tu tkjut juga hb tiba2 13.5 selalu ats pagar ja,,,saya fikir2 mkn apa dlm 2 minggu tu tiba2 naik,,saya ada makn hati ayam,,,saya pun tak pasti sbb apa naik hb tba2

4mo ago

ahh tu laa,mungkin juga hati ayam yg naik kn?

saya pun mcm sis 9.9 hb rendah .. lpastu dr sruh tukar makn iberet jambu batu alhamdulillah naik hingga 11.2

Bahaya hb low darah susah nk brenti. Amalkan mkn kurma stiap pagi,n susu yg bleh tambah hb

try mkn kerang , sy dri hb 9 naik 13 . ubat yg klinik bg try mkn sebelum sarapan pg

Mkn buah delima hri2…