loya makan sayur

Dah ²nd trimester, still tak boleh makan sayur (cth: bayam) sedangkan dulu fav. Nak nangis kadang orang tak paham kita loya bila masuk tekak.... HB plak tiap bulan makin low

9 Balas

Saya pun takboleh makan Bayam. Bukan mengada. Taktahu takdapat masuk tekak. Rasa kembang. Dulu pun favorite. Kalau HB Saya alhamdulillah setakat ni cantik tiap bulan. Just makan/paksa telan ubatan yang KK beri ya. Good luck Puan

Sis sy mse preggy xmkn syur sgt yg blh trme pon sawi n kobjs je tu pon kdg kdg Sy bykkan mkn buah. Tembikai bgs jg utk hilg kan mual Jambu batu Betik Buah delima N bykkan mnum air masak Alhamdulillah hb n bp smue oke,,

saya dulu tak suka makan bayam, hati ayam segala ini....tapi loya tak loya saya telan juga, demi naikkan hb saya....berkorban demi si kecik dalam perut

Kan.. Sama la sy. Ingt masuk 2nd trimester makin ok alahan. Rupanya muntah habis semua mknan. Tmbah kalo tgk husband mkn berselera je... Jeles sgt2.

Kerang-kerangan sis boleh makan tak? Cuba try mkn tomato sbb dia msam2 skit mungkin bdn bleh trima

saya makanan yg saya suka sebelum preggy smua xboleh makan masa preggy. .loya teruk😭

Cume mkn buah jambu batu atau tembikai sis

Cuba mkn jambu Batu sis utk naikkan hb ..

Makan buah-buahan sis