baby kick

dah 20 weeks tp tak rasa lagi baby tendang ??? anak first mmg lmbat ke ?

27 Balas

Ikut org jugak.. tak semua org sama, kadang baby gerak tapi kita tak perasan sgt.. Sy start hujung 17 week rasa pergerakkan biasa terutama awal pagi, masuk 19 week rasa tendang tapi masih halus lagi.. ada je yg lebih dari 23week pun masih confius gerakkan baby..

Sy skrg 17weeks dh rasa n dh bole nmpk pgerakan kt perut .. lain org lain tempoh masa dya kot , mngkin sbb ikut ketebalan kulit perut jgk .. sis sabar eh , nti dh 20 above dh bole rasa lebih jelas

saye ank first 17 week dh rse..skrg 21 week rse die pusing plak..hihihi paling aktif wktu tgh mlm smpai terjage 🤭🤭hehehe kdg die tndg pingg aduhaiii ank aktiff🤭🤭smoga sehat slalu

Saya pun 1sy baby. 20 weeks dan blm rasa apa2 lg. Tp scan tadi kat kk Alhamdulillah baby sihat. Tu pun dh ckup buat hati sy lega 😊 InsyaAllah 1,2 minggu lg rasa la tu.. Kata nurse 😊

4y ago

itulah.. selagi x scan, selagi tu rasa x tenang hati ni.. asyik fikirkan baby je okay ke tak, kenape tak tendang lg and so on.. aihhh kepala ni gakk

Saya baru 20 minggu.. Ada rasa ank bergerak. Tp slow sikit. Agknye perempuan kot.. Klu dlu ank first n kedua lelaki cepat kuat tendang.

Jgn risau, ank first mmg lmbt sikit ikot pd ketebalan perut masing2.. sbb 2 carta gerak bayi bermula 28 mngu keats..

Saya nak masuk 17weeks dah rasa, and anak first .. now bergelodak perut.. aktif sgt especially nk dkt tidor n sbuh

Saya dari 13 weeks dh rasa..skrg dh 25 weeks makin aktif. Nampak lah perot bergelumang bila baby aktif bergerak

Sy masa anak 1st 24weeks baru rasa .. Anak 2nd 20w... Anak 3rd 19w .. Skg pregnant no 4 16w dah rase ..

saya 22weeks baru rasa baby tendang itupon mcm org malu2 kucing ..alhamdulillah sekrg dah 36weeks 🥰